Friday, October 16, 2009

10 bnda tension srentak dlm 1hari!!arghhhh!!!


15/1o/09;........arghhh tension3!!!!serabut kepala aku neh!!!help me.....

tension 1:pd pg hari kt kolej ada prctical OSCE nursing exam!!!tension sbb byk slap...especially wktu bandaging,soalan suh bandage tgan kiri,aku wat balut tgn kanan...arghhh npe aku x baca
soalan btul3!!!!panic punyer pasal laa nie..erghhh!!!!

tension 2:aku n zarul(my very3 besh fren)dh bli tiket nk blk perak sesama nek tren...aku pun seronok laaa....tetiba lpas osce exam dlm tghari tuu dye gtaw dye blk perak xnek tren,sbb makcik dye nk amek dye,so dye blk ngan makcik dye...arghhh aku blk sorg???actually aku xksh pun blk nek tren sesorg.tp atleast gtaw la awal2...tension nye...tp aku xtnjuk pun muka tnsion aku kt dye..mmmm arghhh!!!

tension 3:aku tnggu tren kt kl sentral pkul 550pm..tren gerak pkul 600pm..so aku tnggu la kt tmpat biase aku tnggu...tetiba dh 630pm dye xpnggil2 lg..aku gelisah laaa...rupenye tren skunk nie dh gerak,kt platform laen..rupanye slma nie dye xbhnti kt platform tmpat aku biasa tnggu tuu,kt platform laen..mana nk tw,sbb dh lama xnek...arghh!!!!nk nangis...

tension 4:alip amek aku kt lrt kg baru anta aku kt umah ayah aku kt HKL..blk2 trus tdo..mlm tuu ayah aku ckp dye xblk perak mnggu nie..aku bru cdg nk blk sesama ngan ayah aku..rupenye dye kata sok ge pudu bli tiket bus blk perak nek bus...arghhh!!!!geramnye...dh laa byk brg nk bwk...beg berat...erghhh!!!!

tension 5:mlm khamis tuu bru cdg nk jmpa kwn2 lama aku kt kdai mkn lpas smpai perak nek tren..tp xjmpa dh laa sbb aku trtnggal tren...mak!!!!nk blk ari khamis!!!!tp trpksa blk tghari jumaat..tnsion!!!

tension 6:selama aku tnsion nie tekak aku skt,selsema,idung tersumbat,demam,skt kepala,batuk...sng nk ckp aku skt 1bdn xsehat!!!!tang nie gak laa nk demam...arghhh!!!!!kna la hadapi dugaan sume nie dlm keadaan yg xsehat..mmm...

tension 7:wktu kt hkl aku mkn mlm nasi ngan yam msk kicap..nk tw x aku nk kupas ayam pun xlh..sdgkan ayam tuu lmbut jer kott...still xlh kupas gak,mnggeletar tgn aku bla nk kupas..demam punye pasal...tension xdpt mkn ngan selesa!!!!

tension 8:smpai je umah kt perak mak aku msk my feveret food,ayam mask merah....mana aku xangin,pe yg aku sume xde rasa,sbb selsema,idung tersumbat!!!!arghh!!!!tlg....so aku mkn je laa dlm keadaan yg xde rasa...hampeh...

tension 9:ingatkan kt umah ada ubat selsema ke pe...rupenye xde.hampeh..dh laa aku xlh than nie..kna laa tnggu ayah aku blk dr kl esoknye sbb dye kata dye nk bwak medicine...hopefully bwk laa sbb aku xthn dh jd cmnie...tnsion3!!!

tension 10:dh la demam,dh la tension,nie lg tmbh tension sbb next week dh nk final exam!!!!!study pe pun xmsk..ssh seot...aku blaja wktu tnsion tuu sume xmsk....cmne nie....!!!!

sume tnsion nie terjadi kt aku juz dlm whole day jer...24jam berlangsung....mana xtnsion klo gini...dsbbkn tension nie aku trpksa mngeluarkan air mata aku sbb xthn nk than air mata dh,dh geram sgt...aku keluarkan semua tuu mlm tuu gak....tiap aku pkir pe yg jadi kt aku air mata keluar..mmg sedih kt aku aritu...tp aku percaya sgt sume nie ada hikmahnye,cmpom!!!!tp sume nie dugaan dr allah..pape kna gak terima kan...anyway wish me luck k!!!!thnz sbb bca....

1 comment: